Monday, 28 July 2014

raayiaa .

Assalamualaikum ,

sometimes aku rasa macam aku ni unless ,
sometimes aku rasa aku bengap .. blurr ,
sometimes aku rasa tak diperlukan ,
sometimes aku rasa aku ni tak ada something special,
tapi....aku bersyokur ,
sekurang kurangnya aku tak fake . 


dekat timeline fb penuh dengan ucapan selamat hari raya ... maaf zahir batin .. aku pun tak terlepas nak ucapkan selamat hari raya buat semua umat islam .. tahniah sebab berjaya jalani ibadah puasa selama sebulan . skema gilos !

tahun ni fmly aku memang takda tema .. random colour ..... aku pakai baju kurung pahang warna kelabu nak ke biruu biru gitu . dengan dress warna pink purple .


actually ,


raya tahun ni , raya yang menyedihkan ,
raya yang diberdikarikan ,
raya yang kemajuan sedang memuncak ,



Friday, 4 July 2014

time always got jealous on me ..

Assalamualaikum .

selalu je kalau hari aku banyak gila kerja yang menggunung . aku rasa waktu itu lah jam nak berputar selaju lajunya sampai aku rasa aku baru buat kerja lima minit , tengok tengok dah 2 jam melangut depan lappy buat scrap book . you know what , selain scrap book tu , banyak menda lagi yang aku kena settle lah , homework , baca buku etc .. bukan setakat melangut depan lappy dan mencari blablabla .

dan perkara macam ni membuatkan aku rasa cam nak buat homework pakai kaki sambil tangan aku search pasal dadah .. dan mata aku selak buku .. if can lah .  

aku rasa cam baru minggu lepas aku exam pastu cuti .. alih alih cikgu cakap ..  '' anak anak .... lagi dua minggu kite exam ye . get ready ! =D '' 


ni la yang aku suppose to do . stop wasting my time . tapi takkan lah 24 hrs nak serious menghadap realiti dunia tanpa berhibur ? you know what people say .. emm , yes yes .. bored . ewww ! (-.-) senanya kalau aku janji tak buka facebook seminggu pun . aku akan ingkar jugak . so , how aa ? 

perancangan secara teliti aku dah buat . i already  set my mind to think wisely ..  dalam banyak banyak cerita sponge bob yang aku tengok time aku KECIK KECIK dolu dolu .  cuma satu ja yang aku ingat :




exactly !!! macam ni ! aku try susun cam sponge bob buat .. emm , contoh la .. 
aku ada 8 subject kan . so ,, aku akan letak folder and dalam folder tu dah ada subject subject yang aku nak ,.. so, bila exam just buka and refresh balik je . easy right ? pastu kalau bab hiburan satu folder ... and nanti kalau aku ada boy friend forever (haha!) aku akan wujudkan lagi satu folder .. kalau lah kan .. 

senangkan kalau boleh buat cam tu .. tapi ,, nak susunnya kena pakai otak sendiri . mana boleh susun pakai tangan .. kalau boleh .. dah lama aku masukkan tangan ikut telinga pastu sendiri susun ..yang mana tak perlu ... kita bako !! kita bako !!


lagi lama aku melalut , lagi rosak otak aku nanti .. baik aku g print kerja sal dadah yang 30+ helai . weh , tak penah seumur hidup aku aku buat buku scrap sampai 30 lebih muka surat .. first time in 14 years ! 

P/S: hari ni dah 6 ramadhan ..