Sunday, 14 September 2014

Watashiwaaa.. aligato alligator.

Ecehh, ajet ajet jepun lah sangat *tangan di bahu mata ke atas.  Blah laaa .

Semalam aku jejalan kat dataran , klcc dan seangkatan dgn nya lah . Well, actually kan orang kl ni , manada masa nak jalan kat tempat sendiri . Kecuali y memang kaki jalan tak ingat dunia . Dan . Mengikut kajian aku pada bulan febuari lepas . Rata rata penduduk di kawasan setempat dan rakan rakan sesekolah aku jarang melawat bandar kl dek kesibukan .

Menda ni typikal orang buat tau.  Haishh, tak faham aku manusia skrg .

Duduk kat johor contohnya , tapi bila orang tanya " Weh, munah.. hujung bulan ni aku nak g johor . Kau tahu tak tempat bersejarah kat johor , tempat tempat best kat sana ? ^^ "

Si munah ni mula la gelabah nak jawab sampai nak terkencing dalam seluar . Sbb dah 45tahun duduk johor . Tempat mana y best kat sana pun blurrr.  Padahal nunnnnn jauh kat sempadan thailand tu dia tahu lak . Simpang empat traffic light , belah kiri tu ada tandas y paling cantik kat Thailand . Siap ada carpet , lampu disco .

Haishh, inilah bangsa kita .

Ok berbalik kepada cerita aku . Oh ya ,aku jumpa porcshe kroom (maybe macam ni eja , entah ) but , yang glass tu ..

Ha, pastu kami tengah amik gambar depan klcc . Aha,then. Ada sorang mamat hensem ni tengah senyum senyum tgk anak sedara aku tangkap gambar . Aku pun tumpang gembira la tgk dia senyum sensorang. Pastu, dia cabut earphone dan "hallo hallo , aaa can you take my picture  here ! Here!"

Mak aih ,excited nyahh. Nasib hensem . Dah tangkap tu ,, "  ahaaa, ya ya nice.  Another picture can ahh ? Until the top."

Pastu dia depa tangan .... muka pandang langit acah acah tengah berangan lettew. Pastu mulut dia sebut "wowww..wowww..wowww." Dan bukakan mulut dia adalah seluas "waaaaaaaaw..waaaaaaaw...waaaaaaaw" 

Aishhhh,Hahaahahhha. Lawak aku tengok . Okay aku ciwi sbb tak pernah tengok orang asing .. lahai, lebih kurang sama tinggi dgn aku ja kut  . Hahah,

Pastu abang aku tanya la dia dr mana.       " ohhh, im..I'm from Japan . For business . Yaa,yaaa. Thank you so much . Nice to meet  you . "  pastu dia blah .

Dalam hati aku ... perhhhh , of cos ada audi ni Haa ...

Dah dia jauh tu . Aku menyesal la sensorang sbb tak amik gambar dgn dia . Aishhhh, kalau tak boleh buat frame pastu hastag we are awesome ... hahaha,

Paling tak leh blah muka dia time sebut waaaaaaaaw .