Friday, 29 May 2015

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum,


Selamat Hari Guru kepada semua pendidik di Malaysia dan dunia . Asal terlalu lambat gila aku wish ?

Baru harini sekolah aku adakan sambutan hari guru, siap belon-belon semua , meriah olls. Sambil tu aku fefelling lah yang satu sekolah celebrate birthday aku. go to moon la zati.

actually, aku sokong hari hari macam ni especially bila semua orang celebrate ramai-ramai. sifat manusia biasa, nak dihargai. Memang lah dia kerja dengan ikhlas, dia pun tak mintak ada hari untuk pekerjaan itu. Tapi, bila dah penat penat op cos la nak celebrate kepenatan, it's like reward diri dengan kegembiraan. siapa nak hidup dalam dunia haru , kusam tak ada warna. kan kan


Lagi menaikkan semangat mereka untuk bekerja. Bagi aku kan, siapa yang kerja face dengan umum ni agak beruntung contohnya guru dengan doctor (yang aku nampak) .. walaupun selalu dicaci, dimaki sebab lembab buat kerja, buat salah etc. Tapi by the time seseorang yang hadir dalam hidup dia tu (pesakit or pelajar)  menghargai dia, dia akan rasa useful gila pekerjaan ni. Walaupun aku belum kerja lagi -_- aku dapat rasa lah..

 Sebab aku pernah kagum dengan sorang doctor ni, ada ciri ciri tertentu yang aku impikan. aku minta nak bergambar dengan dia, punya seronok tuh, siap betulkan tudung, cari port yang sesuai nak ambil dengan aku lagi. macam aku maya Karin huhu, takyah cantik sangat doctor, saya tetap akan pandang sifat doctor .

prinsip dia senang, kita tahu menghargai orang , orang lain tahu nak menghargai kita. what we give, we get back kan ?


#####

Lirik Lagu Kain Pelikat - Anuar Zain Ft. Ellina

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat diguna aneka cara

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat dipakai disini sana

Pakaian istimewa
Berangin-angin keliling
Kelengkapan tudung kepala
Ibu menggendong anaknya

Ke kamar rehat sesuai
Bila kenduri dipakai
Kain pelikat dielak
Bertenggok koyak

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat selesa memang selesa

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat diguna semua ketika

tetiba . krik krik krik


Wednesday, 20 May 2015

Happy 15th birthday .

13 May.

Happy born day !! Semoga Allah permudahkan segala urusan aku. Jadi muslimah yang baik. Jadi manusia yang ada kegunaan pada masyarakat.

Banyak sebenarnya aku nak wish.But cukup cukup la tuh.

Actually, aku sangat obsessed pada birthday . Aku tahu some people pandang aku macam "eh , kau pehal ? Jakun tak pernah celebrate birthday ke ? " .. hmmm, mind you own business la bro.

Tapi bagi aku , birthday is everything, the day where we appreciate ourself . Macam sekarang people harapkan orang lain untuk hargai mereka. But mereka tak pernah appreciate diri sendiri.

Come on la kan. We live once .

Kau bekerja , kau susah menuntut ilmu sampai PhD 45 kali , pinjam duit daripada ah long keng semata mata nak beli kereta. semua tuh kau buat untuk siapa ? Untuk kepentingan diri sendiri jugak. Jadi apa salahnya reward diri sendiri dengan perkara perkara yang kau suka.

Thursday, 7 May 2015

My mind talk a lot ,lately.

Assalamualaikum ,

Ahh. Aku masih belum sempat untuk publish cerita yang up to date. Selalu miss the date.

Aku sibuk sejak ni . Sibuk makan. Sibuk approaching a guy . Sibuk tidur. Sibuk jaga Audi. Sibuk terbit novel.

Hmm.
Banyak ye masa aku ..
Mimpi je lah.

Aku sibuk dengan exam yang akan datang sejurus sahaja birthday aku berlangsung . What the cat ? My birthday is my dayy kut.

Tah laa.. dorg dengki dengan aku ni.

Masa birthday ni la , hari untuk appreciate diri sendiri. Hari meraikan kewujudan aku. Bukan exam.

Tak puas hati.. sungguh .

Selain itu..Aku sibuk dengan aktiviti SLAD jugak. Walaupun aku tak too take part aktiviti tu, tapi aku ada juga meninggalkan jasa.

Berhadapan dengan orang ramai. dunia yang luar daripada kehidupan aku. Aku kadang kadang lack a lot of confidence . Yehhh. Self confidence aku selalunya akan datang melalui motivasi aku sendiri. And I will thinking out loud, nervous hilang terus. Tapi most of the time aku boleh jadi orang yang hmmm dungu dalam a group. Oh Noooooooo ! That's not me . Aku aktif k . Aku sangat aktif ...

Biasalah kan. Ada masa kita perlu berkata kata dengan minda. Berangan, fikir itu , ini. But that's not mean you're very dumb person after all kan . It just tanggapan orang on you.

Kita lebih kenal ourself. You will say that kan if people keep on talking about your dumbness.. But kukuh lagi ke self confidence kalau orang cakap macam tu ?

Hmm.
People .
They are so mistryous.

Kita lahir ada kelemahan ada kelebihan.Yes we are.  But if people keep on putting the same view of you. Macam mana kau nak find out kelebihan kau?