Sunday, 27 September 2015

sayu.

Assalamualaikum, 

okeh, kita go through je sbb aku nak cepat.

alhamdulillah aku dah sampai Klang balik and time aku kat airport kelantan, 
5 jam aku kena tunggu flight delay. 
Lolfs sangat. 
aku bebal kot haha. 
lama gila.

banyak betul mak aku bekalkan makanan untuk anak anak dia kat kl haha.
contohnya, 
                                                           ayam percik . 
krik krik! 
pernah nampak tak ayam terbang ?
ni ha ayam aku baru cipta sejarah. lolfs.

agak berat hati aku nak tinggal semuanya sebab aku dah takleh berdugong dugong takyah masak etc T.T 
kena la independent again.
pastu.
petang tadi mak aku call.
mak aku create ayat yang buat aku rasa 'nak balik '!!!
''umi rindu adik sobss sobss. umi masak kat dapur dok nampak nampak adik tengah study kat luar. 
umi keluar, baru umi ingat adik dah balik..''

tak nangis..
sobbss
sobbss..


aku takleh blah la kalau ayat spesis tu..
hmm.
camni la perasaan ibu ibu.
habis, nak buat cemana.
as we grow older,we have a lot of things that we need to do.
contohnya study.



ibu. 
sabaq la nah.
sobss. 
i will always love you till my last breath. 

Tuesday, 22 September 2015

Dear Karash,


You wouldn't realize anything,
because you didn't even concern about the little things happen in your life.
Or maybe you just pretend blind and ignore everyone around you.
Or maybe you just afraid ?
Whatever it is.
Even how much you put your ignorance towards me.
I still adore you.
Goodnight.

Dear Kerash

Who's crush.
Crush is when we like someone and we keep on stalking him/ her and do the craziest thing to get their attention. Lolfs.

Saturday, 19 September 2015

Stewardess jemput naik FireFly

Assalamualaikum,
Hi uols.
Alhamdulillah, akhirnya aku sampai  jugak home sweet home.
Best rasanya bila bangun, breakfast dah siap .
Pas tu dinner pon takyah sibuk masak. Jadi anak raja sebentar.
Hiks!
Lari dari Klang.
Jerebu.
Stress PT3.
Back to village view. Tengok pantai, kampung, tak jam. Fhew. Walaupun hakikatnya, aku masih suka duduk Kedah. Tapi Kelantan pon tak kurang gak. Pantai bersepah sepah.
Tenang hokay.
Oh, related dengan tajuk atas yang agak annoying tuh haha.. semalam baru balik sekolah, aku terus kemas kemas barang yang kita dah maklum bila pompuan kemas barang, satu almari pon tak cukup. Rasa nak bawak bilik. Tp aku steady jeww, barang yang tertinggal tu lantak la. Aku bawak mana yang aku sempat grab ja.
Pas tu berangkai rangkai lak dengan kakak abang aku nak bersiap. Alamatnya lambat la kami sampai airport.
Sampai sana, dengan nak solat lagi, aku pulak gedik nak selfie sana sini, rimas pulak bila aku kenangkan sikap aku yang annoying ni. Pas tu nak makan semua. Hmm. Spoil.
So, Kami pon masuk la dalam. Slumber Kami duduk cam permaisuri bersenang lenang, buat slow motion konon. Tiba tiba datang stewardess tanya " flight kota baharu ke ? Haa, kami semua tengah tunggu puan"
NAH !! Bapak la wei lambat dah!
Mencicit aku lari hahaha. Tak cukup tanah rasa. Hilang rasa ciwi naik flight. Dah la bawak beg maha berat, entah batu ke hapa kakak aku boh. ( cet padahal buku aku pon dah 3 kilo ).
Cartoon betul.

Friday, 4 September 2015

friends,

You are the most important person for all lives,
You are the most needed person when they sad,
But,
When you make changes for your good sake,
Do you really need to hurt your friend's heart ?


girls,

Do you really understand your heart ?
Have you ever think about someone broke the relationship etc,
But actually they don't do that kind of thing.
Have you ever feel useless,
But actually you are the most needed person in others life ?
Why ?


you,

You can own whatever you want. 
Even if you have to ruin others soul.
false ?
But this is what you're doing rn.
Ask yourself.

society

Aku selalu perhati situasi sekeliling aku. Ada yang kaya, tapi sibuk sampaikan lupa semuanya tentang hidup. Ada yang tak pakai tudung, tetapi akhlaknya lebih mulia daripada yang pakai tudung. Ada yang suka membentak,tapi masih disayangi oleh orang. Tapi setiap keburukan pada orang itu, aku tahu dia sedang selindung satu masalah. Aku percaya setiap orang ada cerita sendiri,sejarah sendiri. Pasti. Semua manusia akan ada masalah. Sebab ini hidup. Hidup harus sentiasa berdikari. 

Aku...
Bila aku sedang ada masalah. Kemudian ,aku tengok pada wajah yang ceria, bagai mereka tak punya masalah... aku beranggapan, belum masa mereka untuk diduga. Tapi pasti, wajah yang ceria ini akan ada masalah di depan hari nanti. 

Allah menduga, ikut pada kesesuaian masa, situasi. Dia tahu kita mampu tika itu.