Thursday, 22 October 2015

kita pelupa.

Assalamualaikum gaish,

hidup tak selalu ups tak down down. mesti ada ups and down. ada sesetengah yang kita buat, berjaya. ada sesetengah kita buat, hancur lebur. kadang kadang dikecewakan. kadang kadang kecewa dengan diri sendiri. ada masa semua yang kita minta, dapat. ada masa apa yang kita minta, tak tertunai.

as a teen,
memberontak,
bebal,
nak itu ini,
biasa.

pernah tak tersedar yang Allah perhati je setiap apa yang kita buat even buang plastik coklat tepi pokok bonzai ?
*
pernah tak terfikir semua yang kita miliki sekarang ni semuanya dengan keizinan Allah even dapat girlfriend dan boyfriend baru ?
*
pernah tak terfikir yang bila Allah kata A maka itu lah takdir kita ?

dengan kuasa Allah usik hati kita sikit je, sehari kita rasa tak tenteram, resah tanpa sebab, semua benda tak kena.

 ***

entah. aku cuma rasa yang kita selalu lupa tentang Allah. lupa yang kita diwujudkan di dunia cuma untuk mengumpul amalan dan bukan kebahagiaan. lupa tentang takdir Allah. kita lupa yang sebenarnya daya yang kita ada sekarang ni daya yang Allah pinjamkan.

kita pelupa.

Surah Al-Hadid , ayat 20 :

''ketahuilah, sesungguhnya kehidupan dunia itu hanyalah permainan dan senda gurauan, perhiasan dan saling berbangga di antara kamu serta berlumba dalam menambah kekayaan dan anak keturunan, seperti hujan yang tanam tanamannya mengkagumkan para petani, kemudian tanaman itu menjadi kering dan kamu lihat warnanya kuning kemudian menjadi hancur. dan di akhirat nanti ada azab yang keras dan keampunan daripada Allah serta keredaanNya. dan kehidupan dunia tidak lain hanyalah kesenangan yang palsu ''


girls

even they said you're arrogant enough,
it's okay as long you're not too cheap. 

Sahabat

Assalamualaikum,

"friendship is not to create problems but to slove problems"

aku berterima kasih pada yang sudi mendengar dan bagi pandangan kat aku hari ni. sedikit sebanyak aku rasa lega sebab orang tahu apa perasaan aku. hihihi..

aku hargai setiap orang yang datang dalam hidup aku sebab aku tahu setiap yang datang bawa kegembiraan yang tersendiri. kegembiraan yang pelbagai itu lah yang menceriakan hari kita. tugas sahabat, meringankan beban dan saling menceriakan hidup masing masing. 

setiap yang datang dan pergi dalam hidup aku bagi pengajaran kat aku supaya aku boleh jadi sahabat yang lagi baik. terima kasih kepada siapa yang pernah dan sedang berkawan dengan aku. aku rasa tersentuh sangat bila orang faham perangai aku (kerol,do you still remember ?;) )

kepada sahabat jelapang padi - weh, even seribu tahun pon cek tak jumpa hampa. jangan ingat cek lupa hampa.. persahabatan tak pernah mati kecuali kita yang putuskannya. cek sentiasa rindu hampa to the moon and back. ainul, dyna, alissa, kakton, i will always remembering you, entah kat sana kan ingat kan idok ? ihik ! kerol, jarak buatkan kita jarang gaduh kan ? hahaha, thanks to Allah because He send me here. yana, masyitah always be sister in same age. ahh, there's alot names yang kalau aku tulis , memang tak cukup satu entri.

kepada sahabat smks - as a stranger. aku tak kenal sesiapa selain korang. terima kasih sebab terima aku jadi part of your life. Misya, you helped me lot  and create a lot of memories togather, if anything happens i will always refreshing our memories and dreams :) bella, hannani, aisyah,syahirah.. a good advisor to live life. seriously, ramai lagi yang aku nak sebut, tp sebabkan aku dah korban separuh waktu tidur aku, aku taknak lah korbankan lagi sebab aku nak mengantuk bagai nak idop nih ! uaaa.. 

             semua dedicated pd siapa y kenal aku :)

aku tak ada daya nak jadi a perfect friend tp at least aku try untuk jadi a good friend . and aku tak ada hak nak halang korang punya desicion, just do what you really want to. nasihat aku,kalau taknak bergaduh dalam friendship. be honest. okay ? 


done bebeh done. mata aku dah terpejam celik terpejam celik dah ni.i need a sleep deh. maaflah sebab entri kali ni macam sastera habisss ! hahahahaha. emotions can change anytime vave. 

goodnight :) 
2am

Wednesday, 21 October 2015

Oh pls.

Heart stop beating too fast
It's hurting the chest though.
Calm.
Pls calm.

Crush

No need to have a boyfriend or girlfriend,
if crushing on someone can make your heart happy,
Right vave ? Hihi.

Tuesday, 20 October 2015

is there still has chance for me ?

Assalamualaikum,

finally, after 3 years.
 it comes again.
the offer comes again and haunting my mind for weeks.

is there still has chance for me ?
i've been waiting for 3 years.

ya Allah, please ease everything for me.



Apakah ?

If your heart beat very fast when someone reply you.
what does it means ?
Lolfs.

Saturday, 17 October 2015

PT3 dah habis. So ?

Assalamualaikum,

Hey you, it is over ? It is over ? Deyy it over dey !!! Ohahahahahah..

I've wait this for so long bebeh.

After 3 years. I can do whatever I want!! Katanya... Padahal tak sampai sehari dah tertonggeng boring tak tahu nak buat apa. Lolfs.

Suka ? Of course lah suka, no one can stop me dah.

Segala resah aku dah hilang. Hihihihi.