Saturday, 26 November 2016

Judging

Assalamualaikum and haii

My blog has a new look! Yayy. Belum sampai tahun baru lagi, aku dah tukar personality talkss-suria ni. Oh well... *looking at nails*

Bukan senang nak edit ni. Kalau dah sampai tahap kesabaran aku yang maximum, memang aku campak laptop ni dalam laut. Paling susah nak edit, ialah header. Sampai aku mati, aku akan ingat saiz header blog ni ialah 1060x400 px . KAU TENGOK!! ZATI TAKKAN LUPA!! TENGOKLA...  *setelah lapan kali edit header sebab nak cari saiz yang sesuai*

Okay, setelah sekian lama aku tak update blog. membincangkan pasal isu semasa kan. So now I'm back !. Oyeahh!

So, judging. Obviously kita memang tak boleh halang orang punya thought towards kita kan. Basically, what they see is what they think.

Mentaliti masyarakat sekarang ( sometimes I'm one of them haha) suka judge orang through apa yang mereka nampak.

For you, it's okay la kan ? It might means nothing, boleh jadi korang just kidding ahaks je kan ? Tapi, pernah terfikir tak what is their acceptance towards kecaman ke kutukan ke apa apa je la yang seangkatan dengannya ?

Who knows they actually have been in hard times for so long. Suddenly, dia nak bahagia sikit pun tak boleh . Macam satu dunia menghimpit dia sebab tak suka dengan apa yang dia ada.

You know, everyone has their hard times. Either with family, siblings, friend and self too. Banyak factor. Just they don't want to show any of it. Because they want to look strong. Hidup bahagia all the time. They don't want to let people see their weakness. So yeahh..

Macam mana keadaan kita bila dalam kesusahan, so they are. So, sama sama memahami and have a good thought.


















Monday, 14 November 2016

TLT SDN. BHD

Assalamualaikum, 

Hahahah..*gelak dulu* Has been a long time since I posted my last update. Tak ada la update sangat, it just like merepek! Entah bila pemikiran Izzati nak matang and bercakap pasal potilic or pasal economy negara or mata wang yang semakin rendah. Yeah.. Waiting for that moment..

Ingat aku peguam ke ? 
Ahli dewan parlimen ? 
Nak bincang pasal masalah negara dalam blog cute ni ? 
Salah tempat bro. *hee*

Honestly, aku memang busy sebelum ni. Nak buka blog pun tak sempat. Ni kan nak tulis entry sepanjang 30000 patah perkataan ,laagi la tak ada masa. Cuma lepas final, kerja aku semakin berkurangan. Aku juga ada buat perniagaan kecil kecilan. Ada la dapat keuntungan dan balik modal la. Plus, kerja ni tak perlukan banyak tenaga, sebab aku jalankan perniagaan ni kat rumah kan. Senang sikit. Umur macam aku ni mana ada transport nak kerja luar, so aku berniaga kat rumah. Lagipun, aku jealous la sebab sekarang ramai usahawan muda yang berjaya kan.. Jual kasut la, jual phone la. So, aku macam excited nak berniaga. Haa, kalau ada sesiapa nak jadi agent aku, just give me a call, ke email aku, or comment kat bawah ni. Ok ?

Perniagaan aku ni under syarikat sendirian berhad yang aku daftar bulan lepas. InsyaAllah aku harap dapatlah bertahan dalam dunia perniagaan ni. Okay aku pengasas utama perniagaan TLT Sdn. Bhd ataupun nama panjang dia 'Ternakan Lemak Tepu Sdn. Bhd.' . 

Yaa bijak. Perniagaan berkonsepkan makanan. Disediakan empat kali sehari iaitu breakfast, lunch, dinner dan sapper. 

 
HAHAHAH. Wanna join me ? 




Friday, 4 November 2016

Leaving

Just wonder, what should I do when you're not around.
How can I make memories live ?
So I can feel the same feeling as I was in the situation back then. 

If you know.. how much struggle am I trying to please myself.
If you know how hard to understand that you will be gone, but not your heart'

Every time I read the conversation, 
I realize.
I will no longer can have this kind of conversation
We might not be this close.

Tell me, 
How can I appriciate what we're having now so I won't regret it later..

Just.. Don't change.
How far you go, don't change any of your personality.

The old you.