Thursday, 18 May 2017

Entering Another Phase Of Life

Assalamualaikum,

Next week, Irfan dah daftar university untuk further diploma. Tak payah nak 'further' sangat la, memang semua orang akan amik diploma/matriks/asasi pun..

( And aku kat sini masih struggle untuk SPM hahaha. In fact, aku rasa macam ada gap yang sangat besar between student universiti dan SPM. Padahal, tua 8 bulan je kan fan ? )

Aku wonder juga la, how it's going to be like.. Sebab different university, different students, different surrounding, so you must gain a different experience kan. So, entering another phase of life literally will change us to be a new person ( will you ?)

Contohnya, if you go somewhere for a long time. Lepastu, dah bercaampur dengan suasana kat sana, gaya percakapan semua dah adapt dalam diri , sedikit sebanyak mesti kita akan berubah kan.

To be really really really honest, aku berat hati nak ubah mindset 'irfan has grown and he's a freshman now' . Agak susah, tapi aku tau by hook or by crook aku kena adapt juga dengan perubahan ni sebab hidup ni sentiasa berubah. (tahun depan izz myy turnnnz !!)

Seriring dengan hipotesis ni :

Semakin meningkat masa, semakin meningkat tahap kehidupan seseorang. 

Tapi, will you change fan? Aku faham tak ada apa yang boleh guarantee yang dia akan steady macam tu je, At least 2% you will.. But I hope that's not much to compare with the old you.

I'm being sho emotional HAHAHA lek la zati.. Okay I'll try to be cool. ehem..

By the way, disebabkan dia tak bagi aku pos surat mahupun apa apa yang berkaitan. Maka, aku pun tak tahu nak cakap panjang panjang kat mana, so here's the place! Hmm, so I think that's all.

And here's the nota penting untuk sesiapa nak berkenalan dengan irfan secara jinak jinak burung merpati, merah merah buah tomato, irfan yang baik hati, boleh la bagi nombor telefon kat sini.. :

Beware, I'm watching you.

(where ever u go. hohohoho)















No comments:

Post a Comment